Werkwijze

Ik nodig je van harte uit om vrijblijvend kennis te maken. Dat kan in een persoonlijk gesprek of via de telefoon. Ik leg dan graag uit hoe ik met jou te werk wil gaan, onder welke voorwaarden en tegen welke kosten. Het is vooral belangrijk dat je aangeeft wat je zoekt en wat je wilt bereiken. Voor een succesvol traject is een goede ‘klik’ belangrijk en daarom hecht ik aan een goede start, die vertrouwen wekt.

Frequentie en extra diensten

De frequentie van de vervolgconsulten bespreken we uiteraard. In het begin zullen we elkaar vermoedelijk wekelijks treffen en daarna twee- of driewekelijks, net waar jij behoefte aan hebt. Ik ben tussendoor altijd bereikbaar via de mail of Whatsapp. Ik reageer binnen 24 uur. Ik bied verscheidene extra diensten die aansluiten op ons traject of die onderdeel kunnen zijn van een pakket.

De opzet van ons traject ziet er op hoofdlijnen als volgt uit, maar uiteraard kunnen we altijd afwijken:

In dit eerste uitgebreide gesprek bespreken we hoe je persoonlijke situatie eruitziet en welk doel je wilt bereiken. Verder zal ik je wegen en meten. Hierbij maak ik gebruik van een weegschaal die het gewicht, lichaamsvetpercentage, visceraal vet en BMI meet. Tijdens de intake maken we afspraken over het verdere traject. Kunnen we volstaan met concrete tips en adviezen en een beperkt traject of heb je intensievere begeleiding nodig?

Na de intake krijg je een voedingsdagboek mee dat je op papier of digitaal een aantal dagen zeer nauwkeurig kunt bijhouden. Deze ontvang ik graag retour voor het volgende consult dat bij voorkeur na een week is gepland.

Tijdens het eerste consult na de intake bespreek ik het behandelplan op basis van de verkregen informatie uit de intake en het voedingsdagboek. Van belang is dat je met een positief gevoel stap voor stap veranderingen leert aanbrengen die in jouw leven en levensstijl passen. Gezonde voeding is daarbij de basis, maar er moet ook zeker ruimte zijn voor uitzonderingen.

Tijdens elk vervolgconsult bespreken we de voortgang en eventuele knelpunten. Verder zal er tijdens elk vervolgconsult een ander onderwerp aan de orde komen. Ik wil graag stap voor stap je kennis vergroten over gezonde voeding (vetten, suiker, zout, vezels, vocht), etiketten lezen, bewegen, emoties en eten, verantwoord boodschappen doen, verantwoord en toch lekker uit eten, vakanties, feestjes en hoe om te gaan met voedselverleidingen. De onderwerpen passen we aan je specifieke vragen en behoeften aan. (Thuis)Opdrachten kunnen onderdeel van deze consulten zijn.

Ben je inmiddels zelf al lekker op weg naar een nieuw evenwicht, maar wil je nog wel de stok achter de deur? Dan kun je op afspraak komen wegen en meten. Er is ook ruimte voor een korte vraag.

Duur: 15 minuten

Supermarkt-safari: Staat je wekelijkse boodschappenlijstje vol producten die je zonder verdere aandacht steeds weer in je mandje doet? Zijn er (intussen) betere of gezondere varianten? Wat zijn alternatieven? Wat zou je ook eens kunnen proberen als tussendoortje of snack? En wat is dat nou voor een nieuwe vrucht? Wat staat er nu allemaal op dat etiket? Samen in de supermarkt gaan we op zoek naar de antwoorden.

Ik besteed veel aandacht aan alledaagse praktische aanpakken die je kunnen helpen je doelen te bereiken. Productkennis in een wereld vol reclame, verlokkingen, light-advertenties en vetarme ‘alternatieven’ is cruciaal.

Vind je het lastig om een makkelijke, maar toch gezonde maaltijd zonder pakjes en zakjes te maken? Dan help ik je graag met recepten, producten en bereidingswijzen die passen bij de koers die hebben afgesproken. Dit kookadvies kan ik bij jou thuis in de keuken geven en dan gaan we aan de slag met verse bereiding, nieuwe smaken, nieuwe manieren en gezonde variaties.

Verder kunnen we ook de voorraadkast, koelkast en keukenindeling doornemen zodat je minder snel in de verleiding van ongezonde keuzes komt.

Voor details zie de tarievenlijst

Vergoedingen: Belangrijk om te weten!

Een deel van de ziektekostenverzekeraars vergoedt de kosten van ons traject. Check hier of dat ook geldt voor jouw verzekeraar.