Over mij

Ik ben Judith Bosch, geboren in 1970, getrouwd en moeder van een tienerdochter. Jarenlang heb ik zelf getobd met mijn gewicht. Vele diëten en afvalmethodes heb ik geprobeerd; soms met succes, maar nooit met blijvend resultaat. Steeds weer kwamen er kilo’s bij. Het was een strijd met mijzelf en mijn gewicht. Ik werkte als verpleegkundige en vond dat ik in die rol toch beter zou moeten weten en kunnen.

Ik heb het roer omgegooid toen de getallen op de weegschaal een dieptepunt hadden bereikt. Ik realiseerde mij dat ik hier wat aan moest gaan doen. Ik wilde de negatieve strijd met mijn gewicht en mijn relatie met eten omzetten in iets positiefs. Ik wilde zelf weer de regie voeren. Ik ben begonnen met de opleiding tot gewichtsconsulent. In eerste instantie omdat ik meer wilde weten over (gezonde) voeding, de manier hoe ik met voeding omging en de relatie met bewegen en voeding. Deze opleiding gaf mij veel inzicht in voeding en mijn eigen gedrag. Stap voor stap heb ik veranderingen in mijn leven doorgevoerd. Inmiddels ben ik gediplomeerd gewichtsconsulent.

Ik heb ook het belang van bewegen ontdekt. Ik vond altijd dat sporten niet mijn ding was. Eigenlijk hield het gevoel over mijn gewicht mij hierin tegen. Ik hield mijzelf voor dat ik eerst wat kilo’s moest afvallen om vrij te kunnen bewegen en dat ik daarna een geschikte sport zou zoeken. Ik weet nu beter. Duurzaam afvallen kan alleen als je ook dagelijks beweegt. Ik ben stap voor stap gaan opbouwen. Na veel wandeluren heb ik in 2016 zelfs de Vierdaagse van Nijmegen gelopen! Nu geeft sporten en wandelen mij zoveel energie en evenwicht. Er gaat geen dag voorbij zonder dat ik wandel of sport.

Met de afgeronde opleiding, mijn achtergrond als verpleegkundige en mijn jarenlange zoektocht naar een prettig gewicht ben ik ervan overtuigd dat ik anderen kan helpen. Ik kijk graag – samen met jou – naar jouw voedingspatronen, gedrag en welke keuzes je maakt en waarom. Om vervolgens samen een plan op te stellen om langzaam, maar duurzaam toe te werken naar een gezond gewicht en een gezonde leefstijl.